Translate

02 de febrer 2011

MITJA MARATÓ DE BARCELONA 30/01/11

MITJA MARATÓ DE BARCELONA  30/01/11


Després de les darreres tirades llargues per acumular kilómetres, com a preparació per la Marató de Muntanya de El Hierro, i de l‘important treball, encara que sigui d’un dia de series, amb els companys de Can Dragó tocava veure l’evolució de l’entrenament en la distancia de Mitja Marató. La cursa escollida, la mitja de Barcelona, on fins ara tenia la meva millor marca personal en 1h26’12” l’any 2009. El dorsal assignat el 699.

Les sensacions prèvies, eren que podia millorar el cronòmetre ostensiblement, però mai saps com respondrà el cos el dia de la carrera, per tant sempre hi ha un cert risc a creure que pots estar per sota d’un temps determinat, però cada cursa és diferent i no saps mai quines sorpreses et poc deparar...! De camí cap a l’Arc de Triomf, em trobo al metro amb un Correcat, en Jordi Girona “Curat”, amb qui comentem la jugada. Diu que sortirà amb la barqueta de Sub 1h26’, jo aniré per sensacions...!

Mentre vaig al guardarroba em trobo amb en “Chute” i alguns companys de CatalunyaCaixa com en Marc Gómez, en Joan Antoni Monferrer, o en Xavier Espada entre d’altres! També coincideixo amb la Rosa Navarro, en una cafeteria buscant un servei lliure per fer passar els nervis intestinals...! Abans d’entrar al calaix de Sub 1h25’, puc saludar a diversos Correcats més, com la “Kasumei”. A peu de sortida coincideixo amb un company de club en Juanjo Jiménez, que també vol millorar marca personal.

Es dona la sortida i comencen a caure espurnes de pluja, esperem que només sigui això...! Sortint tant endavant sempre et deixes portar pel gran grup i fa que vagis a un ritme més accelerat del normal, però aquest cop m’he proposat fer-ho a consciencia per no desgastar més forces del compte. Així doncs faig els primers 5Km en 19’53”, a un ritme molt regular passant entre 3’57” el kilómetre més ràpìd i 4’01”. A l’alçada del Km 3 m’afegeixo fins el Km 8 aproximadament amb un grupet entre els que hi ha en Oscar Parera company d’entrenament. Com que porta un ritme massa alt per mi, decideixo afluixar una mica i reservar per més tard. Abans de passar per l’Arc de Triomf comença a ploure i reso perque no vagi a més...! El parcial dels següents 5Km és de 19’54” i l’acumulat al Km 10 és de 39’47”, per primer cop baixo de 40’ en un 10.000 d’una mitja marató.

La cosa va bé però la pluja cada cop és més intensa i molesta i l’ambient és més fred. Ara cal mantenir el ritme de creuer que portem i esperar que la cosa no es torci. Si puc aguantar aquest ritme tota l’estona l’éxit està assegurat. Quan passo aprop del Forum para de ploure encara que ja estem ben remullats. El tercer parcial de 5Km marco 20’01” pràcticament igual que els anteriors i passo amb 59’48” el Km 15. Això promet i ja només queda el compte enrera. Com que he regulat bé em sento amb forces per apretar en el darrer tram de cursa. Sobre el Km 17 m’avança en “Curat” que va de menys a més. L’intento seguir l’estela però m’és impossible, encara que em dona empenta per rodar un pel més fort marcant un darrer parcial de 5Km amb 19’49”, el més ràpid de tots i el pas pel Km 20 el faig amb 1h19’36”. El Km 21 i els 97 metres restants, els passo en 4’00” exactes arribant a meta en 1h23’36”.

Resumint, gran dia i Millor Marca Personal 1h23’36” a 3’58”/Km, millorant en més 2’30” l’anterior marca. Les sensacions molt bones durant tota la cursa, encara que aquest cop m’he buidat i no he deixat re en el tinter...! Molt content de com ha transcorregut la cursa mantenint sempre u ritme molt constant i apretant el darrer kilómetre a 3’40”.




Lluís Planagumà i Grífol