Translate

06 de setembre 2007

IV RAID GARRAF 20-22/04/07

IV RAID GARRAF 20-22/04/072 dies de Raid pels voltants del Garraf i l’Alt Penedés. Tot una experiencia!! Orientació en btt, a peu, via ferrada, barrancs i patins en línia són les 5 modalitats que hem fet durant el cap de setmana del 21 i 22 d’abril. Ahir dissabte 21, de 8h a 20h i avui diumenge 22, de 5h a 12h s'ha cel.lebrat aquesta prova de la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya.

El nostre equip l’AEM RAID TEAM l’hem format en Sergi Pujalte, el Miquel Rubio i un servidor que m’estrenava dins aquest món.

En Sergi i en Miquel prenen la sortida de dissabte amb btt de Torrelles de Foix fins Aiguaviva (tram de 14 Km), molt a prop de Santes Creus.
Un cop a Aiguaviva hi ha la primera transició. Ara en Miquel i en Lluís fem la cursa a peu de 18 Km passant per la cresta del Montmell, on perdem força temps, quasi 1h, per trobar 2 valises que no hem encarat bé des del principi.

El 3er tram de btt (26 Km) ens el saltem perque no ens tanquin els altres controls i poder fer la resta d’activitats.

En desplacem amb cotxe, tot l’equip fins el punt de control on s’inicia el 4rt tram del dia, que consta del barranc del Foix + cursa a peu (10 Km). Aquest sector el fem en Sergi i jo. Cal dir que passem per 3 badines d'aigua que cal fer nadant amb un aigua gélida i un petit rapel. Finalitzat el barranc durant la cursa a peu ens perdem i fem un camp a través que les nostres cames s'han enrecordat tota la nit, degut a les múltiples esgarrinxades!!

Un cop acabat aquest tram, nova prova de btt (15 Km) a càrrec d’en Sergi i en Miquel fins a Sant Martí Sarroca, on finalitzem el dia fent la darrera secció on participo junt amb en Miquel, la ditxosa ferrata + cursa a peu (5 Km), que m'ha posat la adrenalina a tope després de 2 caigudes al buit, per sort sense picar amb la roca de la paret ni conseqüencies.

M'he donat compte que les cordes i els mosquetons serveixen de veritat, sino ja estaria al l'altre barri....

Cansats però contents ens dirigim cap al Poliesportiu de Sta Maria i els Monjos on passem la nit.
Avui diumenge a les 5h de la matinada tram nocturn amb btt de 26 Km des de Santa Margarida i els Monjos fins a Sant Martí Sarroca. En Sergi i en Miquel han estrenat i provat l’eficacia dels espectaculars frontals nous i han aconseguit el cinqué millor temps d’aquesta modalitat.

El 2on tram de Sant Martí Sarroca fins La Bleda de 7 Km amb patins en línia ha estat un suplici pel meu company Sergi.

Després secció de btt de 15 Km des de La Bleda fins el trencall de carretera que puja al castell de Sant Miquel d'Olerdola que han fet en Sergi i en Miquel.

El 4rt tram era combinat: Pujada amb patins en línia fins al Castell d'Olerdola (2 Km) i cursa a peu de 6 Km fins a Canyelles (2on camp a través amb aiiiiiiiiiiiiis i uiiiiiiiiiiiiiss per tot el cos). En Miquel i jo recodarem durant força temps el paisatge espinós d’aquestes contrades.

L'últim tram d'avui ha estat amb btt (14 Km) fins a Vilanova i la Geltrú que he fet junt amb en Sergi.

Cal dir que aquest tipus de raid en tot moment l'equip està format per 2 corredors, mentre l'altre descansa i va a la següent transició amb cotxe per muntar la paradeta i preparar el material necessari per la següent secció.
Es tracta d'un esport de treball en equip. L’únic problema és el cansansi acumulat i les poques hores que es dorm.....

http://www.feec.org/Activitats/raids/2007/GARRAF.xls

http://www.aetalaia.org/curses/crm/index.htm

http://www.deandarporcasa.com/ferratas/via-ferrata-fsantmarti