Translate

12 de febrer 2010

CURSET D'ESPELEOLOGIA DIRIGIT A DONES 2n CICLE - LES ESCLETXES DEL PAPIOL

CURSET D'ESPELEOLOGIA DIRIGIT A DONES 2n CICLE - LES ESCLETXES DEL PAPIOL

El passat diumenge 7 de febrer dins de la primera sortida del segon cicle del curset d'espeleologia dirigit a dones, vem tornar de nou a El Papiol, per seguir treballant les técniques de progressió i circulació per corda.

El matí va ser molt intens pel que respecte al nombre de transicions a que ens va sotmetre l'Ignasi. Aquest cicle només el seguim la Marta, la Beth i un servidor. La Nuria i en Pau també ens van acompanyar activament. En Siscu només va fer acte de presencia, degut a una dolencia a l'esquena.

La jornada es pot resumir en un circuit de competició de T.P.V (Técniques de Progressió Vertical), que el vem repetir en 3 ocasions, i on van destacar com a principal novetats un pasamà aeri i un rapel guiat.

El passamà a una alçada d'uns 10-15 metres, el vem fer amb l'ajut només de les bagues de seguretat, cosa que en un primer instant ens va donar que pensar...! El rapel guiat, és molt útil per evitar un torrent d'aigua en una cavitat, sense tenir que mullar-se per seguir avançant.

A les 14h vem donar per concluida la sessió.

Fotos a:
LES ESCLETXES DEL PAPIOL T.P.V.


Lluís Planagumà i Grífol.