Translate

30 de març 2008

26 CEC VAL D’ARAN – SINGLES WORLD CUP 2008

26 CEC VAL D’ARAN – SINGLES WORLD CUP 2008





El passat 13 de gener, l’estació d’esquí de Baqueira va acollir la 1ª prova individual de la Copa del Món d’esquí de muntanya 2008.

La forta nevada del divendres 11 va fer modificar l’itinerari previst, a causa del risc d’allaus. En total van ser 1.640 metres positius i els respectius negatius.

El traçat es va desenvolupar a prop de les pistes. En concret va transcórrer des del Pla de Beret fins a Dossau per després baixar al Clot i tot seguit tornar a pujar al coll del Dossau, tot aquest itinerari fora de l’estació. Després es baixava per pista al Pla de Beret, on calia fer una nova transició per tornar a remuntar el Tuc de Dossau. La darrera baixada fins la linia d’arribada es repetia per pista.

Pel que fa a la meva experiencia, cal dir que tot i que era la meva primera sortida amb esquís de la temporada, em va servir per fer un entrenament fort, per ritme i desnivell.

La cursa va ser molt ràpida i poc técnica, però la organització del Centre Excursionista de Catalunya s’en va sortir prou bé!.

El que vaig trobar a faltar van ser participants habituals de la Copa Catalana i el Circuit Pro-olimpic. Només hi havia els masters dels masters, o sigui les seleccions i poca cosa més. Per tant de seguida es van marcar unes diferencies abismals, fet que va provocar-me un estat d’estrés més alt.

El temps final que vaig marcar van ser 2h52’08” mentre que el guanyador l’italià Dennis Brunod va fer 1h27’19”. En Kilian Jornet hagués pogut fer podium, però un problema amb la tanca d’una bota el va desplaçar a la 4ª posició absoluta.


Classificacions:
http://www.cec-centre.org/node/2775


Lluís Planagumà i Grífol