Translate

07 de febrer 2012

TRAIL DE LA SIBERIA 05/02/12

TRAIL DE LA SIBERIA 05/02/12


Aquest matí tal com havíem quedat hem sortit desafiant les baixes temperatures. Tot i que la convocatòria finalment no ha estat gaire florida (Toni Jofre, Juan Luis Montilla i jo), ha estat l’excusa perfecte per fer una tirada llarga per Collserola’s Mountain, ara que ja hi neva i tot! Sortim del Velòdrom, fins el Turó de Valldaura, tot un clàssic per agafar calor corporal. En Toni, però ens ha deixat molt ràpid, ja que al sortir amb retràs (9h00) esperant a un company que finalment no s’ha presentat, es pot dir que hem rodat junts 3 Km escassos. 



La cosa es posava negra ja que en Monti en confirma que també tenia que ser aviat a casa, i ja em veia canviant de plans abans d’hora. Decideixo una ruta diferent, fent un petit bucle que em serveix per refrescar la memòria d’alguns corriols que fa temps que no passo, com els que porten a Can Catà, la Font Nova i la Vella, uns racons amb molt d’encant. Per tornar desfem el camí per quadrar els horaris. A la Font de la Marquesa amb 11Km i 620 m+ en Monti marxa cap a casa i jo segueixo malgrat no estar gaire motivat, vist l’èxit de participació. Sembla que fa fred doncs no tinc necessitat de treure’m res del que porto a sobre.


Així doncs pujo cap al Forat del Vent, per baixar tot seguit per la Serra d’en Gatell arribant a Can Cerdà per un tram de sender que era espectacular però que les màquines excavadores s’han encarregat d’eliminar. Un tresor menys! Des d’aquí m’he arribat fins a Can Coll amb la clara idea de fer una introspecció per veure l’estat d’uns corriols molt revirats que hi ha a prop. En diverses ocasions he hagut de recular fruit de la massa forestal que impedia el pas. Es tracta d’arbres i branques caiguts durant la nevada de fa un parell d’anys, i que resten per netejar. Cansat i sense haver agafat el ritme ideal en tot el dia, hem queda el pitjor, tornar cap a casa. Porto 28Km i 1.300 m+ a les cames. No m’ho penso dues vegades i torno per la via més directa (370m+ en 3,7Km) pujant de nou al Turó de Valldaura i arribant al límit. La baixada fins el Velòdrom la torno a fer pel mateix lloc i en total em surten 34Km i 1.650m+ en 3h53’.


Lluís Planagumà i Grífol.