Translate

17 d’octubre 2011

ULTRA TRAIL SERRA DEL MONTSANT 15/10/11

ULTRA TRAIL SERRA DEL MONTSANT 15/10/11


Dissabte a les 9h15' del matí sortim de Cornudella del Montsant, per fer un itinerari circular en semiautosuficiencia, el que vol dir que només hi havia avituallaments propiament dits a tres punts, al Km 18 Ulldemolins, Km 56 Cabacés (Dinar) i  Km 80 Escala Dei. En aquests punts podies menjar i veure a dojo, però estava prohibit carregar el camelbak amb isotónic, etc, el que va complicar molt la cursa. La resta d'avituallaments eren fonts o bidons on podiem carregar simplement aigua, però sense res mes.
Segons el perfil de l'itineari, els primers 45Km eren molt atlétics, cosa que vaig aprofitar per guanyar temps però amb el risc de pagar-ho més tard. El punt més crític va ser al Km 50 després d'una dura pujada on els quadríceps s'em van deformar a causa de les rampes que estava patint. No tenia ni forces per estirar, estava buit, em faltava gasolina. Volia abandonar però no podia estava perdut dalt de la muntanya. En aquests casos, una veu desconeguda d'un comapny de cursa em va servir per no desistir i vaig començar a fer el descens oblidant-me dels forts dolors.


Així doncs vaig passar els primers 51Km en 7hores, però em temia que els darrers 50Km tardés 14 hores… Una vegada a Cabacés (Dinar) vaig hidratar-me i menjar tot el que vaig poder. En aquest punt intermig podies deixar una bossa amb tots els teus estris que necesitessis per la segona part. A part de canviar-me la samarreta i els mitjons, vaig agafar els bastons per tirar més de braços a les pujades i no castigar tant les cames. Després de 45’ de repós reprenc la marxa, al trot a estones, amb les forces renovades i la mentalitat més fresca.

A partir d’aquí era qüestió de regular les forces i anar sumant kilómetres. Al poble de La Vilella Baixa Km 69.5 s’em va fa de nit, són les 20h i ara cal anar concentrat amb les marques que senyalitzen l’itinerari. Seria un càstig massa gran, tant física com mentalment, perdre el camí. Com és habitual en aquests casos quan es fa fosc, em vaig ajuntar amb un company que portés un ritme semblant, perque el martiri fos menor. Després de 16h46' entrava junt amb en Laure Garcia a la meta de Cornudella del Montsant.


FOTOS:


ULTRA TRAIL DEL MONTSANT'11


VIDEO PER SPORTVICIOUS.COM
Lluís Planagumà Grífol