Translate

05 de març 2019

19 POCATRAÇA 03/03/2019

19 POCATRAÇA 03/03/2019

Ahir diumenge, vaig treure el cap per Núria participant a la Pocatraça que organitza el Centre Excursionista d'Olot, i que enguany tornava a ser Campionat de Catalunya Individual d'Esquí de Muntanya. Després d'una temporada hivernal en blanc, ja que era el quart dia de la temporada que em calçava uns esquís a causa de diverses lesions, volia provar quines sensacions tenia.

A part se'm feia estrany no compartir anècdotes, patiments i riures amb la habitual familia d'aquest esport. Va ser un retrobament amb amics i companys a destacar en David Palos, l'Eli Bertran, Xavier Elvira Colom o en Lluís Maria Massó que feia molt temps anys que no coincidíem. Aquest any m'estrenava en categoria Master50, però ja veig que hauré d'esperar a Master60 o 70 si vull guanyar alguna cosa 😂😂...

Bromes a part, va ser tot un encert anar- malgrat la manca de neu, doncs la organització va treure petroli, d'on semblava que no n'hi havia, fent un itinerari de dificultat tècnica, variat i molt panoràmic, amb moltes transicions, i vuit o nou trams a peu, dos dels quals amb grampons. En total van ser 18Km i quasi 1.800m+. 3h26 de joia i de tornar a fer allò que més m'agrada, malgrat quedar a força distancia dels companys de batalla . Al final 45è absolut i 8è de la categoria, i vist el nivell poc hagués pogut millorar en bones condicions.


Visualitzant la cursa que ha sortit des del Santuari de Núria, cal dir que s'ha fet especialment dur el darrer tram de pujada al Coll de Noucreus, on calia mossegar el gel fins i tot amb les dents per que els cantells dels esquís s'agafessin a la neu... Tot un clàssic de la zona... El tram de baixada a peu per la carena fins el Coll de la Fossa amb 360º de panorama ha resultat inspirador.
Després del descens fins la Fossa del Gegant, i la curta pujada amb pells fins el Pic del "Piolet", hem gaudit d'uns descens amb neu de molt bona qualitat fins quasi a tocar l'Estany Gran de Carançà o de les Truites, on ens hem sentit petits per moments envoltats pel seu circ, que hem anat deixant a mida que agafàvem alçada camí de nou de la Fossa del Gegant.
Durant els tram amb més pendent s'ha fet especialment feixuc avançar amb les pells ja que perdien adherència relliscant cap avall quan passàvem per sobre de constants plaques de vent. Un cop a la Fossa, ha calgut posar grampons per superar una canal, que ens ha deixat dalt del Pic de Noucreus.

Tot seguit, ha calgut fer un tros a peu per canviar de vessant i baixar amb els esquís cap a la Coma de Noufonts per sobre del gel i de petits penitents formats pel vent, on estava prohibit caure.... A la quarta i última pujada, hem enllaçat diverses conversions i un tram a peu seguint el camí d'estiu, fins el Coll de Noufonts. Ja només mancava tornar a calçar grampons i fer una estètica canal final que ens ha portat per tercer cop al Pic de Noucreus (2.799m.)

El descens final fins a Núria l'he fet a duo amb en Xavier Elvira Colom, malgrat que he patit un parell d'arrebossades a la primera pala, fruit del cansament de les cames. El tram central ha resultat molt divertit gràcies al revirat "scalextric" que ens han dissenyat els traçadors.

Per acabar de rematar el dia, he resultat agraciat amb uns grampons Grivel de luxe al sorteig de material i baixant amb el cremallera cap a Queralbs, hem rigut i petat la xerrada amb nous amics del gremi. Sort que dissabte a mitjanit, vaig decidir fer la bossa i preparar el material, perqué entre la poca motivació que tenia de la temporada i les molèsties ara al turmell, no ho hauria viscut ni explicat.



CLASSIFICACIÓ ITINERARI A


Lluís Planagumà Grífol