Translate

28 d’abril 2005

II CURSA D' ESQUI DE MUNTANYA A ERR-PUIGMAL'05 - CAMPIONAT DE CATALUNYA INDIVIDUAL

EL MAL TEMPS TORNA A FER ACTE DE PRESENCIA AL CAMPIONAT DE CATALUNYA 2005

Ahir 24 d'abril, l'AGRUPACIÓ EXCURSIONISTA MUNTANYA, dins dels actes previstos del 75è Aniversari de l'entitat, va organitzar l'última cursa d'esquí de muntanya de la temporada, La Cursa Popular d'Esquí de Muntanya Err-Puigmal 2005, que enguany formava part del IV circuit pro-olímpic català d'esquí de muntanya i el II Campionat de Catalunya Individual d'esquí de muntanya. La prova recordem que es va tenir que aplaçar pel fort torb que va bufar el 10 d'abril, data prevista inicalment per fer la prova.

Després d'una gran feinada de recollir totes les banderes, reparar-les i torna-les a posar, dijous l'itinerari ja estava preparat amb unes condicions optimes. La sobtada pujada de temperatures i la pluja van fer minvar el gruix de neu amb gran velocitat, cosa que ens va obligar a retallar i a buscar alternatives fins l'últim moment.

Tot i la forta tormenta que queia de matinada mentre els controls s'anaven preparant, a la hora de la sortida el temps ens va respectar, i els 51 corredors van poder fer finalment un itinerari de 1100m de desnivell, amb sortida a Puigmal d'Err i tres pujades, una en direcció al Puigmal de Lló, on no s'hi va poder pujar un altre cop pel fort vent, una cap al Pas dels Lladres i l'última al Pic de Dorrieu, on estava situada l'arribada.

Amb un itinerari únic tots els corredors podien entrar en la categoria absoluta, de manera que Kilian Jornet del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), amb només 17 anys va quedar Campió de Catalunya absolut, amb un temps de 1:05:38. El 2on Classificat fou Alfons Gaston del Manlleu, G. Exc amb 1:07:44, i el 3er en Joan Mª Vendrell del CEC amb 1:08:03.

Pel que fa a les fèmines, la Campiona de Catalunya va ser Cristina Bes, del Girona, C. Esquí amb amb 1:25:33, la 2ona Classifiacada la Roser Espanyol d’Unió Exc Urgellenca amb 1:30:27 i la 3era l’Elisenda Genís de Vic, U. Exc amb 1:38:12.

Des d'aquí agraïr a tots els corredors la seva participació tot i la mala predicció metereològica, als controls, que van treballar molt i sota unes condicions extremes, i a tots els nostres esponsors: Powerbar, Alpina, Gr-0, Ski Trab, Patagonia, Scarpa, Black Diamond, Millet, Sportful, Halti, Damm, Plis-plas, Altitud, Espunyes, Gallina Blanca, Danone, Tarradellas, Isdin, Aquamad i Cercle Aventura, Campo Base, Paraddax i Coca Cola. Sense tots ells no hauria estat possible. Disfruteu molt de la neu que encara queda pel Pirineu i no oblideu d'entrenar de cara a la temporada que ve.

Si voleu consultar les classificacions finals ho podeu fer a la nostra web http://www.aemuntanya.net/ o a www.feec.es