Translate

06 de març 2009

MARATÓ DE BARCELONA 01/03/09

MARATÓ DE BARCELONA 01/03/09

Gran dia avui. Millor Marca Personal en Marató 3h09’12”. Des del 2006 quan vaig fer 3h18’33 a Barcelona que no rebaixava el crono. Gran part de culpa l’ha tingut en Jaume Leiva i el grup d’entrenament autoanomenats "Aquarunners" de Corredors.cat del que n’he format part junt amb en "Roland, Kasumei, Serju16, Oliveras, Antirco, JDR, Rubens, Xoi, Totvabe".

Voldria agraïr-vos a tots i principalment al mister l'ambient que he viscut durant aquest llarg hivern de preparació per la Marató. Tal com us vaig comentar a primers de Juliol estic inscrit a un triatló de llarga distancia, a Frankfurt per tant a partir d'ara hauré d'intensificar els esforços amb la bicicleta i la natació que els he tingut una mica a la recàmera. Per tant, no seguiré el planning d’entrenament, ja que n’hauré de seguir un altre.

Després de rebaixar marca a la mitja de Barcelona i fer 1h26’21” tenia dubtes de quin ritme sortir. Sempre he fet curses pel meu compte, però quan es tracta de rebaixar el crono substancialment, pots patir una crisis, si et passes de la ratlla. Aquest motiu, m’ha portat a seguir la barqueta sub 3h10’ junt amb en "Jorfer", que posava seny si apretàvem massa, i la resta de companys, "Sergi42195, Ivan, Macedo, David12, LluisPF, DavidR, Jaume Terés", i algú altre que no recordo el nom.Pel que fa a la cursa d’avui he anat de menys a més. Cal dir que el patró "Jorfer" ens ha portat a ritme constant tota l’estona. El primer parcial km 5 en 23’11” molt tranquils. Venia baixada i al pas pel km 10 l’hem fet en 22’07”, un xic per sobre de 4’30”.

El següent parcial km 15 hem marcat 22’32” dins del temps previst. El grup anava molt compacte, tot i que a vegades m’avançava un pel, junt amb en "Macedo i David12".

Podia anar més ràpid, peró no he volgut forçar, ja que més tard ho podia pagar.
El km 20 l’hem clavat en 1h30’00 amb un parcial de 22’10”. Just a aquesta alçada he rebuts ànims d’un company l’Oriol Montero amb escallot inclós.

El pas per la mitja en 1h34’47 i amb molt bones sensacions. Cap problema fins el moment. La cosa pintava bé. El parcial seguent km 25 marcàvem 21’59”.
La temperatura i el temps que ha fet, m'han beneficiat, ja que pateixo més amb calor.

Durant força estona he estat fent un estira i arronsa amb la barqueta. Em separava uns 20-30 metres i després em frenava fins esperar-los. Corria cómode peró no volia arriscar encara. Cal destacar en aquest tram el suport d’els amics Lluis Cuenca i Xavier Forner, així com companys de l’Agrupació Sant Jordi que també m’he trobat més tard!Al km 30 l’hem fet amb 22’30” i ja s’ha començat a notar que hi haurien moviments al grup. Al pas pel km 32 en "Jorfer" ha donat via lliure, als que estavem amb forces. M’he notat bé i he començat a remuntar. He agafat en "Macedo" que marxava una mica per davant. El km 35 l’hem fet a 22’43”. L’ambient a l’Arc de Triomf era impressionant, i en alguns moments s’et posava la pell de gallina.

Al km 38 era un moment esperat i molt especial, doncs hem sentit el caliu de tota la familia Correcat. He pogut saludar a en "Xoi, Josep Bernaus, i Korfbaler", a la resta també us dono les gràcies pel vostre suport incondicional. Ho sento "Serju16", et buscava peró no t’he vist!

Quedaven 4 km i estava bé. Sense molesties ni cap crisis. He seguit a ritme fins agafar en "David12" al carrer Ferran. Tot i la pujada, el parcial pel km 40 l’he fet en 22’25”.

Ja he vist que si no havia cap entrebanc baixaria de 3h10’. Finalment 3h09’12”. Molt content per la marca i per l’estat com he arribat. La segona mitja en 1h34’26” un pel més ràpida que la primera.

Agraïr especialment el crits d’ànim de la Claca Pastanaga Kasumei, Dani, Meep i a la resta en diferents parts del recorregut.Classificació Dorsal 3690: http://www.barcelonamarato.es/cgi-bin/buscate.py

Video personal a: http://www.barcelonamarato.es/runnerstv/?r=3690


Lluís Planagumà i Grífol