Translate

30 de desembre 2009

CURSET D'ESPELEOLOGIA DIRIGIT A DONES

CURSET D’ESPELEOLOGIA DIRIGIT PER A DONES

El passat 20 de desembre, es van iniciar una serie de sortides pràctiques per coneixer tots els ets i uts del mon de la espeleologia. També s’imparteixen unes sessions teóriques al centre de l’Agrupació Excursionista Muntanya al barri de Sant Andreu.

Aquesta especialitat no té massa adeptes, i en el curs finalment s’han inscrit 3 dones participants, d’un màxim de 6 possibles. Jo m’hi vaig afegir com acompanyant., en un primer moment, però la curiositat d’aquest mon, m’ha fet apuntar-me definitivament al curs!

La primera sortida va tenir lloc a Sant Llorenç del Munt. Concretament es van visitar les dues Coves Simanya (Gran i petita) a uns 30’- 40’ caminant del Coll d’Estenalles.

El dia era gèlid -3ºC al parking. Un cop a dins la Cova, vem poder desempallegar-nos de gran part de les capes que portàvem a sobre ja que la temperatura d’un 15ºC en aquestes contrades es manté estable.
La cova en sí no presenta una major dificultat técnica, ja que es tracta d’una progressió horitzontal, on no hi ha pous, i on no cal cap tipus d’estri per avançar. Per tant la pràctica va consistir en habituar-se a moure’s per estretors, gateres, i familiaritzar-se en aquest nou entorn.

A nivell anecdótic vem poder veure a un rat-penat en procés d’hivernació.

La jornada es va desenvolupar segons les ordres de l’Ignasi Izaguirre, i d’en Siscu, que ens van donar les explicacions pertinents. La Marta, la Beth i jo erem els novells, mentre que la Nuria Zendrera que ja disposa de l’experiencia del curs de l’any passat, no va voler desaprofitar l’ocasió per tornar a visitar la cova. En Pau, ens va ajudar en temes logístics.

Fotos a:
COVA SIMANYA


Lluís Planagumà