Translate

07 de gener 2009

6 HORES NOCTURNES EN PISTA A CAN DRAGÓ 21/12/08

6 HORES NOCTURNES EN PISTA A CAN DRAGÓ 21/12/08

Com ja és tradició pels voltants de Nadal, s'organitzen multitut d'actes per la Marató de TV3, per recaptar fons per una bona causa.

Corredors.cat, ha organitzat de nou les 24hores d'atletisme en pista per la Marató de TV3. Aquest any a les pistes de Can Dragó a Barcelona.

Cada cop és més ampli el ventall d'activitats organitzades en aquest festa de l'esport. Aquest any s'ha disputat curses de 10.000 metres Sub'39; Sub40'; Sub 45'; Sub 50' Sub 55' i Sub 60'; curses d'eliminació; activitats infantils pels més menuts; les 6 hores nocturnes; les 24 hores de relleus per equips; i les 24 hores individuals, prova reina i origen d'aquesta diada.

Pel que a mi respecte, aquest any vaig decidir provar fortuna en una prova no tant exigent i extrema com les 24 hores de l'any passat. Les 6 hores nocturnes, em van semblar un altre repte important, més adient per l'objectiu final d'aquest any'09, l'Ironman de Frankfurt a primers de juliol.

Un cop vaig decidir la prova, només calia fixar-se un objectiu. El primer era acabar. Una meta asequible, si s'agafa com a referencia l'edició de l'any passat!

El repte marcat, va ser fer més de 60Km, el que suposa una mitja de 6'/km o el que és el mateix, fer 10km/h. El handicap, era correr de nit, el fred, la humitat, etc...

Des de fa un parell de mesos, que estic inscrit a un pla d'entrenament amb uns companys de Corredors.cat, amb en Jaume Leiva, actual campió de Catalunya'08 de 10.000 metres.

Els consells d'en Jaume m'han anat de perles, pel que fa a la preparació del repte!

A les 12 de la nit, ens posavem en marxa uns 30 ultrafondistes, amb intenció d'acumular com més kilometres millor. Entre ells cal destacar la presencia d'en Josep Bernaus, alma mater de les 24 hores per la marato de TV3, l'Ascensión Julve, companya de club (Agrupació Sant Jordi), en Lluís Copete "Luigi"; etc..

Abans de la sortida i durant una força estona, vaig poder gaudir dels companys d'entrenaments, més coneguts com "Aquarunners", com en "Oliveras, Roland, Serju16".



Al pas per la primera hora vaig correr junt amb en "Massa", "Curat", i en "RafaBosch". Vem fer 12km en 1 hora a 5'23"/km. Poca estona després els vaig deixar marxar, ja que podia posar en perill tota la cursa.

Veia que era un ritme massa fort, per mantenir durant tantes hores. Vaig afluixar un xic, per conservar les opcions intactes. Ara tenia 2km de marge, i caldria administrar-ho bé.

Al pas per les 2h portava 21,6Km a 5'35"/km (Parcial de 9,6km/h). Tot seguia dins del guió. Quan portava al voltant de les 2h30' vaig augmentar el ritme doblant a companys que anaven per davant meu.

A les 3h de cursa vaig marcar 32,4km a 5'37"/km (Parcial de 10.8km/h). Aixó em va provocar un estat de motivació extra fins les 4h de cursa, on vaig passar amb 42,4Km a 5'40"/km (Parcial de 10Km).

Durant la 5ª hora, que va ser quan vaig coincidir amb "l'Antirco" en pista, va ser el pitjor moment de la cursa. Les cames ja havien sobrepassat el mur, i el pes dels quadriceps era excessiu. Semblava que portés un pernil a cada cama.

Sort que vaig ajuntar-me durant les dues darreres hores amb en "Hdfcat" (Home de ferro català), i vem xerrar de les Triatlons i Ironmans que havia fet i de futurs reptes.

A les 5h de cursa portava 51,2Km a 5'52"/km (Parcial de 8,8km/h, el pitjor de tots). Només calia esperar que passés el temps i no forçar més del compte, ja que qualsevol entrebanc et podia deixar tira't a la cuneta.

Finalment tot va acabar bé! La darrera hora va sortir a 5'53"/km (Parcial de 10.1km/h). La recuperació ha estat prou bona, amb dolors musculars durant 3-4 dies.

Al final 61.300 Km a un ritme molt constant durant tota la cursa. De fet, apart de la marca, el que millor regust em va deixar és que no vaig patir cap crisi en tota la nit, cosa que no tenia molt clar abans de començar.

El fred, la humitat, i la nit en sí són factors que no pots controlar, però amb l'incodicional suport de molts dels companys d'entrenament, junt amb en "Rubens i Serju16" que també van fer la seva marató particular de voluntariat 24/24 i la d'en "Antirco" in situ amb calça curta a les 4 de la matinada, o la tasca d'en "Debutante" amb el seu portàtil llegint missatges d'ànim en directe via internet d'en "JDR i Antirco", van servir per mantenir-me viu i no defallir.

Agraiment especial a tots els voluntaris de les 6hores com en "Sergi42195" i altres que desconec el nom. La marca també és d'ells. De tant en tant, els hi demanava el que volia de la bossa. Em preparaven un bidó amb isotónic, o inclús em donaven les barretes a punt per menjar! Em van evitar un desgast físic i psiquic!

En "Serju16", em va ajudar molt ja que de tant en tant em feia signes de la posició que ocupava o dels kilómetres que portava a través de la pantalla, que tenia al seu costat. Em va mantenir molt motivat per no baixar el ritme.

Esperem repetir l'any vinent!


Lluís Planagumà i Grífol