Translate

07 de juliol 2007

MARATÓ DE COLLSEROLA EN BTT INVERSA

MARATÓ DE COLLSEROLA EN BTT INVERSA 07/07/07
Aquest matí en Gusmà i jo hem decidit fer un itinerari exigent a l'alçada del que es mereix la nova adquisició... A les 7h40' hem sortit del Parc de la Pegaso al Barri de la Sagrera amb la intenció de completar la Marató de Collserola, itinerari marcat de forma permanent per la UEC d'Horta.
Aquest cop, però l'hem feta amb btt i en sentit invers, molt més ciclable (90%). Es tracta d'una ruta circular amb inici i final al Velódrom d'Horta, amb una dificultat técnica i física alta amb 42 Km i 1300 m de desnivell positiu i que transcorre per gran part de l'extensió del Parc de Collserola, a través pistes i corriols desconeguts per molts.

Els primers kilómetres són de pujada, per la pista que surt de les Llars Mundet a un ritme cómode, creuant la Serra dels Agudells, per després baixar fins el Coll de l'Erola (Km 5 - Vista Rica) i tot seguit continuar fins a Sant Medir (Km 8,5). Des d'aquí ens endisem en un racó que recorda a la selva amazónica, degut a l'espessor de la vegetació exhuberant prop de Can Gener. Passat això cal remuntar un entretingut corriol fins arribar al Viaducte de Can Ribes a través de la Serra de l'Arrabassada.
Sortim a la carretera i girem a l'esquerra fins trobar pista que ens porta al Coll de la Vinassa (Km 12). Ara iniciem un descens per pista i després per sender molt técnic on arrisquem més del compte!! A punt estic de caure en un parell d'ocasions. Passem per la font del Canet.

Al final conectem amb una pista que puja quasi a l'alçada de la base de la Torre Foster, per tornar a baixar per uns dels itineraris de la Font de la Budellera fins a Vila Joana (Km 16) i l'estació dels ferrocarrils de Les Planes.

A continuació vorejem el Panta de Vallvidrera (Km 17,5) i encarem el Fondal de l'Espinagosa, lloc molt humit i on sempre hi ha senglars a hores tardanes. Ara, el corriol ple d'esvorancs i forats ha estat aplanat i adequat per passejar i ha perdut part de l'encant salvatge que tenia.

Des d'aquí per pista arribem al Coll de Can Cuyàs, d'on surt un llar i encaixonat corriol en lleugera pujada i técnic que posa a prova les nostres facultats. Dividim el tram en diferents zones com si fos un trial, i a estones es sent el crit de "zero!", "un peu", "dos peus", "varis"o "fiasco".
Resulta més que divertit!! La propera vegada ens sortirà millor!
A l'alçada dels Turons de Can Pasqual (Km 21), comencem una llarga baixada a través de la Serra de Can Balasc fins a Can Bosquets o l'area coneguda com la Rierada (km 24). Aquest tram, fet en el sentit correcte és un via crucis duríssim. Aquest és el punt més allunyat de tota la volta.
Ara ens dirigim per pista ampla de pujada i sota un sol abrasador cap a La Floresta i la urbanització La Colonia Mirador (Km 26). Les forces comencen a flaquejar, ja que només hem menjat un parell de barretes energétiques i no portem res més.
A partir d'aquí l'itinerari és principalment de baixada per dins de l'urbanització passant pel Coll dels Porters (Km 29). Ara, entrem en una zona molt desconeguda pels bikers, on hi ha diversos corriols acanalats i revirats molt divertits. Es tracta de l'area de Can Bell i el Torrent de la Torre Negra que desemboca al Pi d'en Xandri (Km 33).

En poca estona fem una parada a Can Borrell (Km 35) on ens prenem una clara. Omplim bidons, però al cap de poc de remprendre la marxa ens adonem que l'aigua té massa gust a lleixiu i la llencem. Seguim fins al final sense líquid.
El terreny, és més que conegut i això ens motiva, ja que sabem que l'arribada és aprop. Després de passar el Coll de Torrefera i el voltants de Can Cerdà (km 37) iniciem tram molt dret on les forces estàn al límit.

En Gusmà que només diposa de 7 pinyons baixa de la bicicleta ja que és impossible pujar pedalant, i camina gran part d'aquest tram i del que puja seguint la Serra d'en Fotjà fins el Portell de Valldaura (Km 40)
Ara només ens resta una baixada molt técnica fins a la Font de la Senyora, on per partida doble pateixo 2 caigudes, amb salt mortal i tirabuixó inclós, però sense més consequencies que alguna contusió i múltiples esgarrapades.

A les 14h45' arribem al Velódrom i podem dir que hem completat per primer cop aquesta volta que de fàcil no en té gaire...
Lluís Planagumà i Grífol