Translate

20 de gener 2008

III CRONONIU A LA MOLINA - A.E. MUNTANYA

III CRONONIU A LA MOLINA - A.E.MUNTANYA 30/12/07

Totes les fotos a:
http://picasaweb.google.es/lluispatins/IIICRONONIUALAMOLINAAEMUNTANYA
I el video a: III Crononiu d'esquí de muntanya
http://www.outdoortime.tv/





Durant el matí i a primeres hores de la tarda del dissabte 29 de desembre del 2007 es van fer tasques de reconeixement del terreny per on tenia que disputar-se la cursa. L’escassa neu, va causar que s’hagués de fer un itinerari d’urgencia, tot per pistes, amb innivació artificial, tal i com va passar l’any passat.

L’equip de treball sobre el terreny estava format per l’Oriol Montero, director de la cursa, en Cesar Camón com a cap de controls, en Xavi Sanitjas, en Jepton Valls, la Gloria Garcia, l’Oriol Valls, la Coral i l’Ester Navarro, en Julio Romero, l’Albert Carrillo, en Marcos Amigó, l’Ester Buil, en Quim Fuentes, etc. Al llarg de la tarda i l’endemà es van afegir la resta de controls d’alçada (Dani Pallàs i la Maria, en Jordi Cercós i la Mónica Pena etc…).

Abans i després de la I Cursa de Relleus a La Molina, que va tenir lloc la tarda del dissabte, es va procedir a fer les inscripcions i l’entrega de dorsals, a càrrec de l’Enric Guardiola, la familia Montero i Garcia i els col.laboradors Marta Cervera i Carles Godoy.

Pel que fa al control de material i de pes s’en van encarregar en Joan Roqué, la Teresa Simó, la Montse (O. Montero) i l’Adela (X.Sanitjas).

Les tasques de senyalització de l’esdeveniment així com l’accès al parking i a la sala d’inscripcions va ser feina d’en Ramon Tornero, i en Carles Cases. En Ramon a causa d’una grip sobtada no va poder exercir de “speaker”, com en ell és habitual, el dia de la cursa.

Tampoc van faltar a la cita els nostres càmeres oficials de Tururut (Oscar, Julia i Guillermo, aquest últim gravant imatges des d’una moto de neu), i que van entrevistar a més d’un participant a la linia de meta.

El President de l’A.E.Muntanya, Joan Josep Cucala, el Vicepresident, Lluís Planagumà, i el President del S.E.A.M (Secció d’Escalada i Alta Muntanya), Toni Raga, també van estar presents a l’esdeveniment com a representants de l’entitat organitzadora del Campionat d’Espanya de Cronoescalada’08.

A les 20h30’ es va fer el briefing, preparat en powerpoint per en Lluís Planagumà, que va presentar l’Oriol Montero, per explicar l’itinerari definitiu.

Tot seguit ens allotjem al refugi de la U.E.C. a La Molina, on s’hi menja d’alló més bé! Després del sopar es distribueixen les tasques a fer.

L’endemà sona el despertador a les 4h30’ de la matinada. A les 5h esmorzen els controls d’alçada. A les 6h amb els esquís als peus comencen a foquejar muntanya amunt fins la linia d’arribada per tal de montar l’arribada.

Al mateix temps obrim la sala del menjador que ens ha cedit l’estació de La Molina per fer el control del material i les últimes inscripcions.

La linia de sortida a les 7h del matí presenta molta activitat. Les motos de neu ens ajuden a pujar, la roba d’abric que els participants van deixar ahir per portar a la linia de meta.

S’instalen els arcs inflables de Buff, Grifone i La Molina i es delimita la sortida amb valles plenes de pancartes de tots els nostres esponsors. El servei de megafonia també està a punt per rebre els participants.

El ritme a la taula d’inscripcions també és frenétic. La Marta Cervera torna a portar la veu cantant!. Mentre els corredors escalfen, s’avisa als participants que cal signar el llibre de la “start-list”.

Després de passar el control d’arva, que fan en Carles Montero i en Carles Cases tot està preparat per iniciar la cursa. En total s’han apropat 134 corredors a la linia de sortida. Es reserva lloc als 20 millors classificats/des.

A les 8h30’ amb molta puntualitat arrenca la prova. L’itinerari de només 600 metres de desnivell i uns 7km de distancia fa que es tracti d’una carrera molt ràpida.

Tot seguit l’Oriol i en Lluis agafen el telecadira que porta dalt de tot de la pista Muntanya Sagrada.

El ritme dels primers esquiadors és infernal i amb prou feines tenim temps per veure de resquitllada el fàcil lliscar d’en Kilian Jornet que encapçala la cursa. L’Agustí Roc i en Javier Martín de Villa el segueixen a certa distancia. Tots 3 han pujat a la cota intermitja de l’estació a la mateixa velocitat que el telecadira. Aquest ha estat l’ordre final d’arribada.

Seguint la cursa des de dins, ara amb pells de foca fins l’Amorriador de Rus on està situada la meta, podem veure les evolucions dels participants de ben aprop. Es tracta d’una cursa “a tot gas”, amb traça directe i sense voltes maries. Técnicament no té massa dificultat, ja que les pendents són bastant suaus. Es tracta d’una única pujada, a completar amb el menor temps possible, d’aquí el nom de cronoescalada.

Pel que fa a les noies, l’andorrana Sophie Dusautoir ha guanyat per davant de la catalana Gemma Arrò i la basca Izaskun Zubizarreta.

Al ser una prova tant curta i explosiva molts corredors arriben un darrera l’altre en fila india. El dispositiu d’un xip que l’empresa No-Limit ha posat per controlar el temps final dels participants ha donat més d’un ensurt alhora d’entrar a meta.

Mica en mica han anat arribant tots els participants. Cal destacar que només ha fet la cursa un soci de l’Agrupació Excursionista Muntanya, en Gusmà Porcar, ja que la majoria dels que podrien participar formen part de la organització.

Els controls, han soportat estoicament el fred del matí fins que han retirat les valises i s’han afegit a l’acte de cloenda, amb el pica-pica, l’entrega de premis i el sorteig de material.

Durant l’entrega de premis que ha dirigit l’Oriol Montero, han intervingut diferents personalitats com el President de la FEDME Sr. Joan Garrigós, el President de la FEEC Sr. Antón Fondevila, el Responsable FEDME d’esquí de muntanya Sr. Oriol Duixans, el Director Comercial de La Molina Sr. Lluis Dreyfus i el President de l’Agrupació Excursionista Muntanya Sr. Joan Josep Cucala.

Classificacions a:
http://www.feec.org/Activitats/esquidemun/2008/Molina.xls

Crónica FEEC a:
http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=3893

Lluís Planagumà i Grífol

I CURSA DE RELLEUS DE LA MOLINA - A.E.MUNTANYA

I CURSA DE RELLEUS A LA MOLINA – A.E.MUNTANYA 29/12/07




El darrer cap de setmana de l’any s’ha cel.lebrat la 1ª Cursa de relleus d’esquí de muntanya a La Molina organitzada conjuntament amb l’Agrupació Excursionista Muntanya A.E.M., entitat de Sant Andreu de Palomar (Barcelona), que ha estat qui ha dissenyat l’itinerari.

Aquest acte va retre un homenatge a l’equip que es va proclamar Campió d’Europa Junior en els passats mundials d’esquí de muntanya a Avoriaz (França). L’equip estava format per en Kilian Jornet, Marc Pinsach i Mireia Miró.

L’esdeveniment ha comptat amb 7 equips de dos nois i una noia cadascun. A les 6 de la tarda des del peu del Telecabina Alp 2.500 han sortit amb pells de foca fins dalt de tot de la pista de l’Estadi, salvant un desnivell d’uns 200 metres. El recorregut, molt técnic, ha constat fins i tot d’un tram a peu amb esquís a la motxila. Després iniciaven un descens fins la linia d’arribada per donar el seguent relleu.

Els guanyadors van tornar a ser els campions d’Europa amb un temps de 43’12”, seguits per l’equip format per en Joan Mª Vendrell, Dani Leon i Iolanda Garcia amb 46’ i en 3ª posició l’equip de l’Albert Garcia, Gemma Arró i Marçal Rocias amb 47’33”.

La xocolatada a peu de pistes va tenir molt d’éxit entre el públic asistent.

Seguidament es va fer el briefing de cara a la III Crononiu que va tenir lloc l’endemà.

Totes les fotografies a:

http://picasaweb.google.es/lluispatins/ICURSADERELLEUSDELAMOLINA291207?authkey=eVzcyev3Dq8

Lluís Planagumà i Grífol