Translate

25 de maig 2008

II OPEN RAID AEM - VILA DE BAGA'08

II OPEN RAID AEM - VILA DE BAGA 17/05/08


El passat 17 de maig es va celebrar el II Open Raid-AEM-Vila de Bagà que va tenir per escenari l’entorn del Parc Natural del Cadi-Moixeró.

El seu desenvolupament es va veure condicionat per les condicions meteorològiques que només van donar treva durant la primera hora de competició.



A les 9:20 es donava la sortida de la plaça Porxada de Bagà al 27 equips participants que iniciaven el raid amb una cursa d’orientació a peu a les afores del poble.
Aquesta primera secció ja va establir, a grans trets, el que seria el desenvolupament del Raid, amb un primer grup de 8 equips que es distanciaven de la resta dels participants.



Després de la primera hora de raid, l’equip andorrà Els Padrins feia el millor temps marcant una diferència a l’entorn dels cinc minuts amb un grup d’equips entre els quals es trobaven els EXIT, els TREMPANT T’EMPAITO, els CAMBRILS RAID TEAM, els GR-ZERO i els PA TEAM.


La segona secció fou la clau del Raid i els 20 quilòmetres de BTT que van portar als equips fins a Gisclareny es van fer molt durs atès que la pluja no es va aturar en cap moment. En aquesta secció els BICI FASOL de Manresa i els NAT’S COLLA DEL MATÍ-BOMBERS de Lleida van fer un temps extraordinari, i tots dos equips es van posicionar de manera molt favorable per la resta del raid retallant molt del desavantatge que arrossegaven de la secció d’orientació.



Prova especial a l’Ermita de Sant Miquel de Turbians i tot seguit Gisclareny on les diferències entre els equips capdavanters es mantenien estables i on la Organització va decidir tallar la secció 3, un cop van passar els 8 primers equips. Aquesta decisió, difícil pels organitzadors però necessària atès l’estat en que els raiders arribaven a Gisclareny (a 1.400 metres d’alçada), va condicionar la marxa del raid per la resta dels equips.



La secció 3 va consistir en un trekking a l’entorn de Gisclareny, que va fer pujar als equips fins els 1.550 metres de la Voltrera i altre cop, els PADRINS i els TREMPANT T’EMPAITO, s’emportaven els millors temps.

A continuació llarg descens en BTT fins a Bagà per les pistes de la Vall del Bastareny, i el que semblava que havia de ser una secció de tràmit per la manca dificultats, va tenir també la seva importància, i es que ELS PADRINS van cometre un error d’orientació que els va fer perdre el primer lloc de la classificació.

Finalment, la secció d’orientació urbana i la prova especial d’escalada van suposar el final de raid establint-se la classificació final amb el següent pòdium: 1. T1 MUNTANYA-BICIS FASOL MANRESA (34 fites i un temps de 6h 24 min) 2. ELS PADRINS (34 fites i 6h 52 min) 3. TREMPANT T’EMPAITO (34 fites i 7h 12 min).

Per acabar, es va celebrar el clàssic berenar amb el lliurament de premis i els sorteig de material, donat pels patrocinadors de la prova GR ZERO i MEDINABICIS.ES, i durant el qual els equips van poder comentar les anècdotes del dia. Tothom va coincidir en el fet que malgrat la pluja havia estat una bona jornada d’activitat de muntanya i aventura.

Des de l’Agrupació Excursionista Muntanya, entitat organitzadora de la prova, volem destacar el bon ambient i comprensió malgrat les dificultats meteorològiques, agraïm a tots els participants els seu entusiasme.

Volem destacar i agrair públicament a l’Ajuntament de la Vila de Bagà els seu recolzament, i al Club d’Orientació Catalunya i la Unió Excursionista de Bagà la seva col·laboració en la organització de la prova.
Us esperem convidem a la III edició del Raid AEM-Vila de Bagà 2009!