Translate

12 d’abril 2013

55 RAL.LI DEL CEC 07/04/13

55 RAL.LI DEL CEC 07/04/13



El passat 7 d'abril es va concloure la temporada de curses d'esquí de muntanya amb la disputa de la darrera prova del calendari. Enguany el Ral·li del CEC, era el Campionat de Catalunya per Equips. Arribem dissabte a la tarda a Salardú just a la hora del briefing. Ha estat nevant durant tota la jornada, però malgrat les inclemències meteorològiques, la organització ha traçat un itinerari segur i atractiu, lluitant contra unes condicions duríssimes i amb escassa visibilitat, cosint la muntanya amb banderoles per que estigui ben senyalitzat en cas que l'endemà continuï el mal temps.





A la reunió informativa cel·lebrada al Pavelló Esportiu de Salardú, ens van explicar els detalls de la cursa, reduint el traçat per risc d'allaus i desestimant la pujada al Tuc de Parros, eliminant els trams mes tècnics i exposats. El traçat 3.000 al final va quedar en 22Km i 2.050m+. El temps de tall 1h45' era a l'inici de la tercera pujada després de portar acumulats 900m+/-.






Diumenge sota un cel radiant, sortim a les 9h des de Pla de Beret un total de 50 equips. De tots els participants, 34  equips fem l'itinerari llarg. La qualitat i quantitat de la neu son immillorables. Avui ens treurem l'espina dels diferents caps de setmana de competició on van anul·lar la Open Vall Fosca i al Campionat d'Espanya a Cerler on vam tenir un problema amb el cotxe i vam poder prendre la sortida.






L'itinerari constava de 4 pujades i baixades. La primera pujada ens portava fins el Tuc deth Miei (+400m), i l'Enric ha premut l'accelerador com la gran majoria de companys, forçant el ritme per assegurar el tall horari. Ràpidament hem baixat fins el Bosc de Parros, on hem iniciat el segon ascens vers el Cap dels Closos (+500m) plegats amb l'Oscar Anguera i en David Palos, que han arribat uns metres per davant nostre a dalt.





Cal dir que amb el nou material, he millorat ostensiblement els temps de cada transició. El descens l'hem fet per sobre el curs de l'Arriu de Parros, on he patit una arrebossada per la neu, encara que he tingut temps per recuperar les posicions perdudes. En un punt concret, hem començat a fer la tercera pujada amb uns 15' minuts de marge pel tall horari de l'itinerari llarg. La zona boscosa i el traçat molt atractiu, ens ha dut prop del Serrat dels Cardigassos (+550m.).





Una vegada a dalt ens hem separat dels companys de batalla, arriscant durant el descens fins el mateix punt on hem posat pells prèviament, malgrat la neu ja s'estava transformant. L'últim obstacle a salvar era l'ascens més llarg, de nou fins el Cap dels Clossos (+550m.). L'Enric ha passat davant posant el ganxo i ha servit per marcar un ritme constant que ha servit per guanyar un parell de posicions a la general.





El descens final fins a meta ha estat quasi en línia recta seguint la traça dels companys que anaven per davant. Resumint, hem fet 12ens al Campionat de Catalunya amb unes condicions de neu i qualitat excel·lents. En total han estat 2.050 metres positius en 20Km invertint 3h27' en un dia radiant i un sol que escalfava de valent. Tanquem la temporada de curses amb un bon regust de boca.







CLASSIFICACIONS

FOTOS D'EN ROGER ROVIRA


Lluís Planagumà i Grífol.