Translate

06 de novembre 2009

COVA URBANA DE TARRAGONA 01/11/09

COVA URBANA DE TARRAGONA 01/11/09


Avui diumenge pel matí amb els companys de la Junta Directiva del nostre centre excursionista, A.E Muntanya, hem fet una matinal d'espeleologia a la ciutat de Tarragona, gràcies al SIET, Societat d'Investigacions Espeleológiques de Tarragona.
El punt de trobada, un parking del c/ Gasómetre nº 32. El 4rt i darrer pis d'aquest, és el punt de partida per accedir a la cova.

Durant 3 hores, 19 persones més els 3 guies, amb neoprens, cascs i frontals ens hem introduit a través d'una canalització d'aigua feta pels romans a l'interior de la cova. Després per una galeria equipada amb cordes fixes i escales, hem baixat de nivell, fins a topar-nos amb l'aigua, on hem pogut nedar en un parell de badines, tenint que superar fins a 3 sifons bucejant. Després hem arribat a la Gran Sala Forner.

A partir d'aquí hem grimpat per roques plenes de fang relliscós, i hem passat a gates, o arrossegant-nos d'esquena o de bocaterrosa, en funció de l'espai i de les roques del sostre, fins arribar a l'entrada de la Sala Rivemar, on ja no hem avançat més, ja que és el darrer punt de visita pels grups. A partir d'aquí només es pot avançar fent espeleosub!

Si voleu fer un tast aquí teniu 2 videos:

Cova Urbana de Tarragona Part 1

Cova Urbana de Tarragona Part 2


Lluís Planagumà