Translate

25 de gener 2010

CURSET D'ESPELEOLOGIA DIRIGIT A DONES - AVENC D'EN PASSANT

CURSET D'ESPELEOLOGIA DIRIGIT A DONES - AVENC D'EN PASSANT


El passat diumenge 24 de gener, vem realitzar la 4ª i darrera sortida del curs d'iniciació a l'espeleologia. Aquest cop hem visitat una cavitat de 31 metres de fondaria al Parc Natural del Garraf.

De fet l'aproximació l'hem fet amb cotxe per l'urbanització del Rat Penat, fins al Pla de Querol, on hem deixat els cotxes. En escasos 10' a peu hem arribat a l'entrada de l'Avenc d'en Passant. Hem començat l'exploració una mica més tard de lo habitual, per motius aliens a l'activitat, però no ha suposat cap incovenient ja que no hi havia cap altre grup dins la cavitat.

El Garraf es un terreny eminentment calcari, que a causa dels efectes de l'aigua i el vent ha propiciat una abundant xarxa de coves i avencs.

Només entrar, ja cal posar els cinc sentits, ja que ens trobem amb un primer pou de 6 metres, i cal fer servir el dressler. Tot seguit hi ha un passamà fins arribar a un segon pou. Aquest és de 20 metres i totalment aeri.

Tots vem baixar, tenint que fer 2 canvis de corda en dos reinstalacions o fraccionaments. A mida que baixàvem, vem acabar d'assimilar els conceptes bàsics de l'autobloqueig, canvi de corda i tot el protocol que això comporta.

Un cop abaix al pou, trobem un ratolí mort, que va aixecar més d'un petit xiscle... Mentre tots retornàvem cap a l'exterior, vem poder observar una estalagmita amb moltes concrecions, així com colades de acid carbónic de gran poder erosiu!

Mica en mica vem anar remuntant amb el puny i els estreps tot el camí anterior, fins acabar sortint al voltant de les 15h.

Un bon dinar a un restaurant de "La Pava" de Castelldefels, va posar punt i seguit al curs d'espeleologia, ja que a primers de febrer continuem amb un segon cicle.

Fotos a:
L'AVENC D'EN PASSANT


Lluís Planagumà i Grífol.