Translate

26 d’abril 2010

VII TRIATLÓ B DE BANYOLES 25/04/10

VII TRIATLÓ B DE BANYOLES 25/04/10


L'octubre del 2008 vaig participar en la meva primera Triatló, la Olimpica de BCN. Al juliol del 2009, va tocar la segona cursa, l'IM de Frankfurt. Avui la 3ª, que no vaig poder fer el setembre passat per culpa de la lesió, la B de Banyoles. Ha valgut la pena esperar, perque les sensacions han estat boníssimes! He acabat exhultant, pel poc entrenament que portava, tot i que no patia per acabar-la.
A les 4h45' sona el despertador, i a les 5h30' sortim de Barcelona. La Beth fa de xófer, i jo tot i que no puc aclucar l'ull em permet descansar. Quan arribem a Banyoles a les 7h15' aprofito per esmorzar i visitar un parell de cops el "privat"!


En Dume i el seu amic Thomas arriben un pel més tard, i enfilem junts cap als boxes. Allà es trobem amb en Sergi i en Monti. La vaselina corre a dojo. Jo opto pel Buff que tants bons resultats m'ha donat. El matí és espléndid i fa una temperatura ideal. Xino xano caminem cap a la sortida.
Sentim pels altaveus que han endarrerit la sortida fins a les 8h45' i sembla que la natació l'han escurçat a 1.500 metres, per motius que encara no tinc clar a hores d'ara


Diuen que si l'aigua estava massa freda. En part m'ha sapigut greu ja que era la distancia que toca i sembla que la prova ja no sigui la mateixa. Per altre banda, no em puc queixar ja que només he nedat els 1.600m al mar amb l'Albert, el passat dimarts, en el darrer més i mig... Sona la bocina, mentre la Beth encara ens està fent fotos a la sortida. L'ambient és immillorable.


Saltem a l'aigua, i comencen les patades i els balls de bastons. L'aigua fresca i amb olor a sofre; Em recorda a ous durs, i per sota llot i herbes, com era d'esperar! La trentena de fémines surten 5' més tard, per no rebre més mastegots del compte! Tot i nedar a estones amb força gent pels costats, el grup s'obre molt i permet trobar forats, o illes desertes de triatletes dins l'aigua. Em trobo bé i ara ja a ritme de creuer, vaig avançant metres esperant que passi el temps, per cubrir la distancia pertinent.



Mica en mica ja es veu el final, i després de passar la darrera boia, ja es cosa de bufar i fer ampolles. El parcial 29'03" està molt bé per les meves possibilitats. La transició la faig en uns 3'15" aprox. Tot i anar xop, no tinc cap sensació de fred. De totes formes porto el buff al coll, per si cal... En Sergi i en Dume ja deuen estar per davant fa estona i en Thomas també, ja que estavem junts al box.




El dia és ideal per ciclar i lo millor és el paisatge que es pot apreciar. El blau nítid, la neu blanca del Pirineu de fons, i els camps amb intenses tonalitats de verds i algún que altre groc, és espectacular. Cal donar 2 voltes al circuit. Durant la primera volta, just abans de Besalú em passa a molt bon ritme una noia , la Raquel Lombó (Triatlón Santander) i la segueix un altre company, en Josep Ocaña (Triatló Probike Team), amb qui compatiré quasi la resta del tram de bicicleta. Noto que em pot anar bé tenir-los de referencia i ens anem creuant continuament, fins que a falta de 10 km per finalitzar el sector de bicicleta decideixo parar per orinar. Ho he intentat, però crec que, per fer-ho en marxa també caldria entrenar-ho!

Finalitzo la bicicleta, sense cap molestia en 2h13'15". Em surten 73km dels 80km programats i la mitja és de 32,3km/h al meu contakilómetres, segons l'organitzación 34,7km/h. La transició la faig en 1'35" aprox.


Començo la cursa a peu amb una lleu molestia o avís de rampa al quadriceps. M'afanyo a menjar un platan per evitar mals majors. Cal donar 3 voltes al llac de Banyoles. Es tracta d'un circuit d'uns 6,65km per volta. Mica en mica el ritme va sent més alegre, i s'agraeix molt els trams d'ombra per on transcorre la cursa. El circuit combina trams de terra, asfalt, i una especie de tartà. La primera volta la faig en 30'57", però com que queda molt, prefereixo conservar la mecànica.


A meitat de la segona volta veig que la cosa funciona i augmento suaument el ritme. Mentalment estic fresc i no he patit cap crisi en tota la cursa. Passo la segona volta en 30'10", més ràpid que a la primera i si no hi ha cap inconvenient, veig que avui tinc el dia.


La tercera volta molt sencer, es converteix en una caçera de cadavers... Vaig de menys a més. Com més propera la linia d'arribada, més fort el ritme de cursa que marco. Abans dels darrers kilómetre avanço en Monti, que està patint molt, i li desitjo força per la darrera volta que li queda. A la recta anterior a meta, encara tinc forces per adelantar a 4 triatletes. Finalment entro en 4h18'12" el 268è de la general i el 59è del meu grup d'edat. La darrera volta l'he completat amb un crono de 29'44" i el parcial de cursa a peu ha estat de 1h30'51" a una mitja de 4’33”/km.



Excelents temps d'en Sergi 4h01'51 el 168è classificat i d'en Dume amb 4h06'20" el 187è. Cada dia estàn més forts i mengen a part!. Felicitar sobretot en Monti, que ha sapìgut patir en la seva 1ª Triatló de llarga distancia, i "No le pierdas el respeto a la B", que després es pateix massa. Ya puedes decir que eres finisher sub 5horas. Quien no se conforma es porque no quiere!



Un cop dutxats, hem anat a dinar a Can Llonga a Els Hostalets d'en Bas junt amb en Sergi i en Monti, per posar punt i final a un gran dia de triatló!

VIDEO:

FOTOS A:

CLASSIFICACIONS:



Lluis Planagumà.

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Lluis, Beth,

un plaer el dinar que hem compartit amb vosaltres. Espero que n'hi hagi més !!! Lluis, gran resultat, i això que només balles !!! El dia que entrenis....


Sergi

Anònim ha dit...

Sort que no entrenes i estas semi lesionat, que si no, la fas a peu coix. Per quan la Marathon dels Sables?.
Ah, records del Martí Prades
Jesus

Espai Multiaventura ha dit...

Potser per l'any vinent...!