Translate

02 de gener 2011

MATINAL SKYRUNNER PER MONTSERRAT 02/01/2011

MATINAL SKYRUNNER PER MONTSERRAT 02/01/2011


Per encetar l’any amb empenta, avui gran matinal skyrunner per Montserrat amb guies de luxe com en José Manuel Granadero i en Xavier Herrera. Cracks de renom!. Sortim del poble de El Bruc a les 8h15’ un grupet de 8 skyrunners en direcció a la Coma dels Naps per remuntar tot seguit un barranc dels que et fan “cremar pota”. Després tram curt i técnic de baixada, amb corda opcional. En aquest sector ens fan companyia les habituals cabres montserratines.





A continuació fem via cap al Cim del Montgrós amb amplies panoràmiques de Sant Jeroni i els seus voltants. Un cop a dalt, nou descens per relliscós i encaixonat sender de petit recorregut fins el barranc del Migdia per pujar la Canal del mateix nom. En aquest punt portem 830 metres + en 6 Km! Ara toca canviar de vessant; Iniciem descens cap a la cara nord de Montserrat, per canal amb molts desprendiments de roca que dificulten el nostre pas. Aviat arribem al GR que seguim fins a Sta Cecilia, on comença la darrera pujada forta del dia, la Canal de Sant Jeroni, que posarà a cadascú al lloc que li pertoca.




Una vegada a dalt, passem una estona esperant al Jordi Garcia que sembla que s’ha despistat de la ruta, fins que en Jordi Martí ha anat a rescatar-lo. Aquest petit incident ha fet renunciar a la pujada a Sant Jeroni per temes d’horaris familiars…! A partir d’aquí l’itinerari és de baixada, pel Camí dels Francesos. Es tracta d’un descens molt técnic, directe i amb revolts traidors. El ritme marcat és fort i ens posa els reflexes al límit fins el punt de patir dos aterrisades però sense conseqüencies. Un cop a Can Jorba retornem per pista fins a El Bruc.




En total 14Km i 1.386 metres positius en 2h08’ en moviment, el que representa una mitja de 6,6Km/h. Per acabar el matí, esmozem amb en Tamayo, on fem petar la xerrada de batalletes varies…!