Translate

13 d’octubre 2008

TRIATLÓ OLÍMPIC DE BARCELONA'08

TRIATLÓ OLIMPIC DE BARCELONA 5/10/08

  

Diumenge 5 d’octubre he participat per 1ª vegada en una Triatló. He començat amb la de modalitat olímpica (1,500 m nedant; 40Km de ciclisme i 10km d’atletisme) i crec que acabar-la ja té prou mérit per mi.

Un cop acabada la cursa no he sabut el temps final, però les sensacions han estat bones per ser l'estrena. Ara ja sé que és aquest món!

Degut a la gran quantitat de triatletes, uns 2.500, ha calgut fer la sortida de forma esglaonada. Així doncs, tot i el retràs de més d’una hora de l’organització per donar la sortida al grup dels federats de la categoria olímpica, he pogut viure i rebre els primers cops, a la prova de natació en aigües obertes davant de la Platja de la Mar Bella. Calia donar dues voltes de 750 metres cadascuna a un circuit marcat per unes boies grogues.

El neopré acabat d’estrenar, m’ha produit una sensació extranya; Molta flotabilitat però més fatiga en quant als braços, ja que cal suportar un major pes. De fet he començat a nedar el mes de setembre amb un mitja setmanal de 2.250 metres. O sigui que sortir viu de l'aigua, ja ha estat el primer éxit.
La 1ª secció l’he fet amb 32’36”.

La 1ª transició T1 era llarga i calia travessar les pistes d’atletisme per arribar al box i recollir la biclicleta. En total 4’59”.

El circuit de bicicleta era el més espectacular. Calia donar 2 voltes a un circuit, pràcticament pla, de 20 km i tancat al transit. Al km 6 aproximadament ens hem agrupat 6 ciclistes que hem anat fent relleus tota l’estona. Aixó m’ha permés descansar en algun moment, quant m’he posat a roda. He aprofitat per hidratar-me i prendre un gel.

Aquesta secció ha resultat més fàcil i cómode. És la que més m'ha agradat, ja que hem pogut transitar per llocs molt céntrics, encara que hi havia algunes corves perilloses, com la de l'Arc de Triomf, especialment estreta! La velocitat en alguns instants ha superat el 43kmh. El parcial d’aquest segon sector l’he fet amb 1h07’23” a una mitja de 35,6 kmh amb uns entrenaments setmanals d’uns 85km.

La 2ª transició T2 ha sigut molt més ràpida en 2’33”. Durants els primers instants acompayant la bicicleta fins el box, he notat una sobrecàrrega als isquiotibials, però un cop he començat a correr han desaparegut. Suposo que es tracta de sensacions desconegudes per mi, pero alhora normals.

El tram de cursa tot i la calor que feia he pogut mantenir el ritme habitual tot i el curt entrenament de 18 km a la setmana. Calia donar 3 voltes al passeig que hi ha des del Pavelló de la Mar Bella fins quasi les Torres Mapfre. No he forçat massa, ja que volia acabar bé, i sense marcar-me un temps en concret.
El parcial d’aquesta secció ha estat de 43’07” a 4’19”/km. Al final he fet un temps de 2h30’37” a 171 pulsacions de mitja.

Diversos companys i amics també han competit avui. En Santos Sanz amb un temps de 2h23’34. En Lluís Cuenca ha marcat 2h29’05. En Nacho Sasselli ha hagut d’abandonar per problemes estomacals…

També cal destacar la participació del Team Caixa Catalunya – Sinergia (Alex Amorós – Natació, Enrique Suarez – Bicicleta, i en Jaume Masana – Cursa a peu) que han obtingut una meritoria 7ª plaça per equips en modalitat olímpica amb un temps de 2h03’37”.

Pel que fa a la organització cal dir que no ha estat gaire seriosa. Dissabte a la tarda ja no hi havien cintes per portar el pitrall i volien que em posés imperdibles! Sort que en Nacho m'en ha deixat una!

Les samarretes eren d'una talla desmesurada! Crec que no s'ha cuidat gens al corredor i no ens mereixem aquest tracte després de l'alt preu de la inscripció!

Dels horaris millor no comentar res...! Es veu que faltaven voluntaris per controlar el transit rodat i la Guardia Urbana no els donava el Ok per donar la sortida! Molta falta de previsió! Espero que l'any vinent no passi!

Els avituallaments, els justos. Encara que els vasos d’aigua potser caldria que fossin més alts ja que queia més de la meitat del líquid corrent!

A part d'això cal dir que el dia ha sigut un espectacle en moviment, molt vistós pel públic!

Experiencia molt grata. Felicitats a tots els que heu participat, ens ho mereixem!



Lluís Planagumà i Grífol